Održan 3. Božićni turnir u malom rukometu – Križevačke rukometašice zlatne.

Rukometni dan u Križevcima ispunjen veseljem, srećom i sportskim duhom.

Jučer je u  Gradskoj-školsko-sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca Križevci, u organizaciji ŽRK Radnik Križevci održano treće izdanje Božićnog turnira u malom rukometu za djevojčice.  Nastupile su 22 ekipe iz Križevaca, Bjelovara, Koprivnice, Đurđevca, Virovitice, Ivanić-Grada, Čakovca i  Darde.

Tako je kod 2009. godišta prvo mjesto odnijela domaća ekipa ŽRK Radnik Križevci. Srebrne su bile djevojčice iz ŽRK Darda, dok su na trećem mjestu završile rukometašice iz RK Đurđevac. Nagradu za najboljeg strijelaca turnira odnijela je Ema Horvat (ŽRK Radnik) s 28 postignutih golova. Nagrada za najboljeg golmana pripala je Luciji Danić (ŽRK Darda). Uz Luciju, za najbolju petorku turnira izabrane su Ana Lenardić ( RK Đurđevac), Nikolina Stojaković (ŽRK Darda), Hana Fržović (ŽRK Radnik) i Eva Bojko (ŽRK Radnik).

Kod 2010. godišta  je prvo mjesto odnijela ekipa Zrinski iz Čakovca. Drugo je mjesto pripalo djevojčicama iz Đurđevca, dok su brončane bile rukometašice iz Dubice. Nagrada za najboljeg strijelca turnira pripala je Eni Stijović (Dubica) s 41 postignutim golom, dok je za najboljeg golmana turnira izabrana Mirta Bistrović (Zrinski). Uz Mirtu, u najbolju petorku kod ovog godišta ušle su Morena Kožar (RK Đurđevac), Lucija Pantelić (RK Đurđevac), lana Miličević (Zrinski) i Nika Škondro (Ivanić).

Valja napomenuti kako su kod 2010. godišta Radnikovke zaustavljene u grupnoj fazi natjecanja. Iako su imale isti broj bodova, ispale su unatoč slabijoj gol razlici nakon neriješene utakmice (8-8) protiv ŽRK Ivanić. (D.S.)