Sljeme spremno za Snježnu kraljicu 4-5. siječnja

Međunarodna skijaška federacija (FIS) dala je Sljemenu zeleno svjetlo za Svjetski kup skijaškog kupa Audi FIS „Snow Queen Trophy“ 2020. godine. 

Sredinom prosinca, kada su temperature bile visoke za to doba godine, nepovoljni vremenski uvjeti dodatno su zakomplicirali pripremu staze za natjecanje.

Međutim, organizatori su uspjeli obaviti kvalitetne pripreme za utrke, a nedavno su dobili priliku za početak događaja 2020. godine.

Najbolji skijaši na svijetu i skijaši ponovno će se okupiti u Zagrebu na Audi FIS Svjetskom skijaškom kupu „Snow Queen Trophy“ 2020. koji će se održati 4. i 5. siječnja 2020. godine. 

Svake godine Sljeme dočekuje 150 najboljih svjetskih muških i ženskih slalomaša i više od 400 članova posade iz oko 25 zemalja na četiri različita kontinenta. Nadalje, o utrkama se ističu mediji iz cijelog svijeta, a oko 500 hrvatskih i međunarodnih novinara i fotografa redovito je akreditirano za utrke.

Natjecanja 2020. godine tradicionalno će se pokrenuti ženskom slalom utrkom u subotu, 4. siječnja, s tim da je prva vožnja utrke zakazana za 13:00, a druga za 4.15 sati. Muški slalom održava se u nedjelju, 5. siječnja, a prva vožnja će biti u 2.15, a druga u 17.40.

Izvor: Croatiaweek.com, HINA

Foto: Sljeme.hr