Blagdan Svih svetih – zaštitite se od provala i krađa iz vozila

U dane blagdana Svih svetih učestalije se vrše kaznena djela krađa i provalnih krađa, posebice u osobne automobile, što je za očekivati i ove godine. Kako bi se smanjio broj ovih kaznenih djela, savjetujemo građane da svoje automobile, ali i ostale prostore zaključavaju te da u automobilima na vidljivim mjestima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike) kako bi smanjili mogućnost provale u automobile i krađu predmeta iz njih.
Građanima savjetujemo da stvari uvijek ponesu sa sobom, a ukoliko ih ostavljaju u automobilima da ih stave na mjesta na kojima nisu jasno vidljivi. 

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa iz vozila
.

Kako bi se smanjio broj ovih kaznenih djela, savjetujemo građane da svoje automobile, ali i ostale prostore, zaključavaju te da u automobilima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike i sl.) i na taj način izbjegnu mogućnost provaljivanja i krađe iz svojih automobila i stambenih objekata.
Vrijedne stvari uvijek ponesite sa sobom, a ukoliko ih ostavljate u automobilima stavite ih na mjesta na kojima nisu jasno uočljivi.

Savjetujemo da vozila parkirate na sigurnom mjestu. Prilikom parkiranja pozornost bi trebali obratiti na to da parkirališni prostor bude osvijetljen.
Izbjegavajte parkirati vozilo u zamračenim ulicama.

PU Koprivničko-križevačka