Modrić je najveći gubitnik Zlatne lopte: Evo što su mu priredili prilikom glasovanja

Lionel Messi osvojio je sedmu Zlatnu loptu u karijeri, s čime se mnogi ne slažu jer bi je dodijelili Robertu Lewandowskom, no najgore je zapravo prošao Luka Modrić. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije jedini je od 2007. i Kake koji je osvojio ovu nagradu pokraj Messija i Cristiana Ronalda, ali na staroj slavi svakako ne živi. Jer, iako je dobio čast ulaska u društvo 30 najboljih nogometaša svijeta u ovom izboru, nitko mu nije dao ni jedan jedini bod.

Osvajač Zlatne lopte iz 2018., nogometaš koji i dalje igra na vrhunskoj razini, nije uspio dobiti nijedan bod, što je podosta skandalozno. Zašto?

Predstavnici medija, a riječ je o njih 170 iz cijelog svijeta, dobili su zadatak ocijeniti pet najboljih nogometaša po svom izboru tako da bodove raspodijele u tri kategorije – individualni i momčadski učinak, talent i sportski duh te ukupna karijera. Nažalost po Luku, nijedan od 170 predstavnika medija nije ga vidio među pet najboljih, što možda ne bi bilo čudno da uz njega samo Chelseajev Cesar Azpilicueta nije ostao “na nuli”. Čak je i Gerard Moreno dobio jedan bod. Kao i Nicolo Barella i Ruben Dias.

im/radiokrizevci.hr

Foto: modrić/facebook

Izvor: večernji