Na području županije zabilježena 302 nova slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju 72 pacijenta

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su na području županije potvrđena 302 nova slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1411 slučaja.

Ozdravilo je 76 osoba, a na bolničkom se liječenju nalaze 72 pacijenta, od kojih je 16 na respiratoru. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba (1944. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te nije bila cijepljena protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 428 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 14342 osobe.

Jučer je u Đurđevcu provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 624 građana, koji su primili prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Podsjetimo, danas je u dvorani Srednje škole Koprivnica od 14  do 18 sati organiziran punkt za cijepljenje protiv koronavirusa na kojem su građanima dostupna sva cjepiva: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Janssen (Johnson). Za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije