Zahvaljujući Erasmusu 5 dana engleski  učenicima OŠ Sveti Petar Orehovec predavala profesorica iz Srbije 

U OŠ Sveti Petar Orehovec nedavno (od 18. – 23.10.)  je nastavu engleskog jezika, u svim razredima predmetne nastave, održavala  Marija Jović Stevanović, profesorica engleskog jezika iz OŠ “Sveti Sava” Batočina iz Srbije. U našoj školi  Jović Stevanović gostovala je zahvaljujući Erasmus+ programu. Naime, gostovanje vanjskog stručnjaka nova je mogućnost koju je naša škola iskoristila u sklopu KA 121 projekta. Taj smo projekt započeli provoditi u rujnu, a trajat će narednih 15 mjeseci.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gostujuća profesorica s našom učiteljicom engleskoga jezika Silvijom Ognjen Podolski podijelila je primjere dobre prakse iz rada u svojoj školi. Tijekom gostovanja koristila je različite inovativne metode u neposrednom radu s učenicima. Našim se učenicima posebno se svidjela nastava kroz igru i dramske aktivnosti (“running dictation”). To su aktivnosti koje potiču timski duh i natjecanje. Demonstrirala je i mogućnosti korištenja tehnologije u nastavi i različite metode obrade teksta  i razvijanja jezičkih vještina pisanja, čitanja govorenja i slušanja.

Učenicima su se svidjele prikazane nove metode rada. Svidjele su se  također i našoj učiteljici Ognjen Podolski, koja je nažalost rad profesorice Jović Stevanović pratila putem platforme Google Classrom jer je u vrijeme njenog boravka bila COVID pozitivna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA