Akcija “Manje oružja, manje tragedija” – dvije osobe dragovoljno predale 163 komada streljiva, zračnu pušku i lovačke patrone

Jučer, 29. prosinca osoba s koprivničkog područja dragovoljno je predala 49 komada raznog streljiva i četiri komada lovačkih patrona, dok je osoba sa šireg križevačkog područja dragovoljno predala zračnu pušku i 114 komada raznog streljiva. Pušku i streljivo preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Na ovaj način osobe su izbjegle moguće prekršajne ili kaznene sankcije, a isto tako su otklonile opasnost iz svoje okoline i dale svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas. 

Dobro je podsjetiti

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“

Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. 

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 
Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje:  

automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. 

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.