Na području županije zabilježen 71 novi slučaj bolesti COVID-19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije zabilježen 71 novi slučaj bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1043 slučaja.

Ozdravilo je 140 osoba, na bolničkom se liječenju nalaze 43 pacijenta, od kojih je 12 na respiratoru. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 135 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 19673 osoba.

Jučer je na punktu u Koprivnici cjepivo protiv koronavirusa primilo 1143 osoba, a akcija se nastavlja u Đurđevcu, u utorak 18. siječnja u dvorani Strukovne škole u terminu od 14 do 18 sati.

Građani se mogu cijepiti cjepivima Comirnaty (Pfizer), Moderna i Janssen (Johnson). Također, potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije