Direktor HTZ-a: “Višestruko smo premašili prošlogodišnje brojke za Uskrs”

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić u ponedjeljak je u Dnevniku HRT-a komentirao turističku predsezonu.

“Ostvarili smo u subotu čak i više od 140.000 noćenja, što je u ovom dijelu turističke godine najveći broj dosad. Najbrojniji su bili gosti iz Njemačke, Slovenije, Italije, Austrije, ali i domaći gosti. Moramo biti zadovoljni jer smo višestruko premašili prošlogodišnje brojke Uskrsa”, rekao je.

Staničić je podsjetio da posljednje dvije godine, zbog pandemije koronavirusa, nismo ni imali predsezonu. Ove godine, kaže, imamo trend kojeg pratimo od početka godine, iznad 90 posto smo ostvarenja turističkog prometa, što im je i cilj ove godine.

” Sad smo na 96 posto. Danas je u Hrvatskoj preko 120.000 turista i nadam se da ćemo imati dobar i svibanj i lipanj i na dobrim osnovama ući u glavnu turističku sezonu”, istaknuo je direktor HTZ-a za HRT.

Upitan možemo li se opustiti i vjerovati u dobru sezonu, Staničić je rekao kako nema opuštanja. “Ovo je prvo prolazno vrijeme i zasad možemo biti zadovoljni, ali glavni posao tek slijedi. Mi ćemo intenzivirati promotivnu aktivnost, marketinške kampanje i obilaziti tržišta. Ministrica Brnjac i ja smo se uvjerili da na češkom tržištu imamo jako dobru poziciju, a to vrijedi i za Austriju i Njemačku. Napravit ćemo i korak više i hrvatski turizam prezentirati i u SAD-u. Imamo preko 460 najavljenih avio linija što je razina 2019. godine, ali nema opuštanja, puno je posla pred nama,”, zaključio je.

Foto: pixabay