Dramska skupina „Kolibrići“ izvela novu predstavu

Dramska skupina “Kolibrići” uz jubilej Zvonimira Baloga priredila je novu predstavu.

U Kinu Križevci prikazala je predstavu “O, Bože, kako sam ja blesav” prema igrokazu Zvonimira Baloga i opet oduševila publiku.

 Dramsko-scenska skupina „Kolibrići“ djeluje u  Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci od rujna 2017. godine. Većina članova družine  nekoliko  godina  sudjelovala  je u pripremanju i izvođenju  ljetnih kreativnih radionica za djecu i mlade na Dječjem odjelu Knjižnice. Taj se rad proširio i nastavio u dramsko – scenskoj družini „ Kolibrići“ koja danas broji  10-15 članova.

–  Do sada smo više puta  prikazali predstave:  „ Ronja – razbojnička kći“,  „Djed Božićnjak mora na dijetu“, „Meksički ples u kišno popodne“,  „Lice“ u Križevcima i  Karlovcu, „Heidi“, dvije izvedbe u Križevcima, „Sveti  Nikola i Krampus u veeelikim problemima“, “Boris slavi rođendan”, “Ima još spasa za Djeda Mraza” Željke Horvat Vukelja,  „Iza prozora“, autorsko djelo samih izvođača, Ignaca Ratkovića i Tee Sekelj, “Romea i Julio” Silvije Šesto,  “Tata na dar” Mire Gavrana, a u pripremi je Gogoljeva “Kabanica”.  Glumci i izvođači su djeca i mladi iz Križevaca i okolice, učenici  osnovnih škola  i Gimnazije „I. Z. Dijankovečkoga“. Naše predstave radimo sa skromnim sredstvima: rekvizite izrađujemo sami, kostime nabavljamo iz naših ormara ili posuđujemo od velikodušnih KUD-a, prezentacije, plakate i  ulaznice dizajniramo također sami. Knjižnica i družina su naše sretno  mjesto, mjesto  gdje radimo, čitamo,  družimo se i stvaramo predstave za sve nas i vas…. 

Voditeljica skupine  Sanja Marković