Održan treći okrugli stol u sklopu projekta „Starost nas povezuje“

Dana 18.05.2022. u Hotelu Kalnik Križevci održan je okrugli stol u sklopu projekta „Starost nas povezuje“ na temu “Faze Alzheimerove bolesti – kako olakšati život bolesnicima i članovima obitelji.

Okrugli stol vodio je prof. prim. dr. sc. Ninoslav Mimica, dr. med., predstojnik Klinike za psihijatriju Vrapče i voditelj Referentnog centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi.

Cilj okruglog stola je podizanje svijesti, informiranje građana o potrebama osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti, o samim fazama bolesti kroz koje prolaze oboljele osobe i problemima s kojima se suočavaju članovi njihovih obitelji.

Prof. prim. dr. sc. Ninoslav Mimica, dr. med., istaknuo je kako je vrlo važno rano prepoznavanje prvih znakova Alzheimerove bolesti, uspostavljanje dijagnoze te početak liječenja čime se zapravo usporava njezina progresija te se dugoročno osigurava veća kvaliteta života oboljelih osoba, a isto tako članovima obitelji koji o njima skrbe da se osigura što bolja ravnoteža između poslovnog i obiteljskog života.

Tijekom održavanja okruglog stola sudionici su bili aktivno uključeni u raspravu postavljajući pitanja vezana uz zadanu temu i time dobili odgovore koji će im pomoći u načinu pružanja što kvalitetnije skrbi oboljelima.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci