Visoke temperature i sladoled : Pročitajte kako ga možete napraviti sami!

Obožavatelji sladoleda, ovo je tema za vas! Ako i niste baš veliki fan sladoleda, uskoro biste mogli postati.

Donosimo vam fantastičan recept za domaći sladoled. Priprema je kratka i laka, a užitak u fiiiinom sladoledu kojeg ste sami napravili je nemjerljiv.

Ovaj osnovni i obožavani sladoled zahtjeva samo 3 sastojka: čokoladu, slatko vrhnje i slatko kondenzirano mlijeko (možete ga kupiti u trgovini ili sami pripremiti kod kuće). Rezultat je ukusna smjesa koja ima okus kao nešto između čokoladnog sladoleda i zamrznutog čokoladnog mousse-a. Plus, odličan je desert za brzinski party budući da je lagan za napraviti.

Vrijeme pripreme: 15 min

Ukupno vrijeme s hlađenjem: 2 h 15 min

Sastojci:

100 g čokolade za kuhanje

450 ml slatkog kondenziranog mlijeka

680 ml slatkog vrhnja

Priprema:

1. Otopite čokoladu u zdjelici na laganoj vatri neprestano mješajući. Kada se čokolada posve otopila dodajte joj slatko kondenzirano mlijeko i ostavite po strani.

2. Slatko vrhnje uspite u veću zdjelu te ga mikserom mješajte dok ne dobije čvrstu formu šlaga. Umiješajte dobiveni šlag u smjesu slatkog kondenziranog mlijeka i otopljene čokolade dok se sve skupa posve ne sjedini.

3. Smjesu stavite u posudice koje ćete moći dobro poklopiti bez dovoda zraka. Smrznite na barem 2 sata prije posluživanja.

I to je to! Dobar tek!

Izvor: coolinarka

Foto: pixabay