Članice GDCK Križevci posjetile Općinu Radoboj

U četvrtak, 21.7.2022. godine članice i djelatnice GDCK Križevci posjetile su Općinu Radoboj iz Krapinsko – zagorske županije povodom završetka projekta „Aktivni i nakon 65-e!“ čiji je nositelj bila Općina.

Projekt predstavlja jedinstvene aktivnosti prilagođene starijim osobama koje su bile besplatne za sve stanovnike općine starije od 65 godina. Putem raznih aktivnosti korisnicima se pružala prilika da kroz druženje s vršnjacima obogate i uljepšaju svoju svakodnevicu. U projekt je bilo uključeno 79 mještana, 26 članova njihovih obitelji te 26 stručnjaka, projektnih partnera koji rade u sustavu skrbi za starije osobe i ostalih institucija koje su sudjelovale u osposobljavanju u svrhu razvoja socijalnih usluga.
U sklopu projekta „Aktivni i nakon 65-e!“ umirovljenici općine Radoboj iz Krapinsko – zagorske županije 07.10.2021. godine posjetili su Dnevni boravak GDCK Križevci s ciljem razmjene iskustava i proširivanja međugradske suradnje. Članice Dnevnog boravka za naše goste tada su pripremile izložbu radova od čunčane čipke kao i izložbu etnografske građe i starih kuharica, a u sklopu aktivnosti Slatko – slana kreativa pripremile su razne kolače, slastice i štruklje kojima smo počastili goste i sve prisutne.

Prilikom posjeta Općini Radoboj članice GDCK Križevci imale su priliku ponovo se predstaviti sa svojim hvalevrijednim radovima, a na kraju konferencije i druženja u sklopu izložbe radova program je završio predstavom koju su pripremile članice Amatersko dramskog kazališta Sveti Križ Začretje.

GDCK Križevci