Održana sjednica Organizacijskog odbora 24. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije

U Maloj gradskoj vijećnici u Križevci održana je prva sjednica Organizacijskog odbora  24. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije. Sjednicom je  predsjedavao župan Darko Koren, a prisutni su raspravljali o svim važnim temama vezanima  uz ovogodišnju najveću županijsku gospodarsku manifestaciju. 

Tako je odlučeno da će se ovogodišnji sajam nakon pauze zbog korona mjera, vratiti  u Sportsku dvoranu u Križevcima te da će svečano otvorenje biti u petak 11.studenoga, a isti  dan u večernjim satima održat će se i tradicionalno Martinje.  

Župan je izvijestio kako bi se u petak trebala održati i sjednica Izvršnog odbora Hrvatske  zajednice županija, kojoj je župan Koren ujedno i potpredsjednik. 

Za direktora Sajma izabran je Božo Barać, tajnik Obrtničke komore Koprivničko – križevačke županije, a partner ovogodišnjeg sajma je Varaždinska županija. 

Kao okosnica sajmenih događanja, uz one najvažnije, izlagače, najavljene su promocije  strukovnog obrazovanja i obrtničkih zanimanja, izložba malih životinja, Martinje po  Križevačkim štatutima u suradnji s Udrugom vinara i vinogradara „Bilikum“ te modna revija i  revija frizura.

Na sastanku je rečeno i kako će cijena izložbenog prostora za izlagače ostati nepromijenjena  u odnosu na protekle godine, dok je cijena ulaznice 15 kuna, a služit će ujedno i kao srećka za nagradnu igru sajma. 

Pripreme za sajam, ovime su i službeno započele, no ostavljena je mogućnost izmjene  programa sukladno epidemiološkoj situaciji na području županije u planirano vrijeme  njegovog održavanja. 

Sjednici su uz župana Darka Korena, prisustvovali su i direktor HGK Županijske  komore Koprivnica Krunoslav Vitelj, tajnik Obrtničke komore Koprivničko – križevačke županije Božo Barać, ravnateljica PORA-e Melita Birčić, pročelnik za gospodarstvo, financije,  EU fondove i javnu nabavu Grada Križevaca Ivan Biškup, pročelnici resornih županijskih  upravnih tijela, te predstavnici Turističke zajednice Koprivničko – križevačke županije i  Udruženja obrtnika Križevci.