Gradonačelnik održao prijem za aktivne i umirovljene policijske djelatnike

Povodom Dana policije koji se obilježava 29. rujna, gradonačelnik Mario Rajn upriličio je u srijedu 28.rujna, prijem za policijske službenike Policijske postaje Križevci te umirovljene policijske djelatnike.

Gradonačelnik im je čestitao Dan policije i blagdan njihovog zaštitnika sv. Mihovila te istaknuo: „Drago mi je vidjeti vas ovako na okupu, djelatne policijske službenike, kao i one umirovljene, neću reći neaktivne jer znam da ste svi aktivni te da i dalje dajete doprinos lokalnoj zajednici, svatko na svoj način, posebice kroz vaše udruge.“

Ovom prilikom, gradonačelnik je ponovo istaknuo i ujedno zahvalio za dobru suradnju na aktivnostima vezanima uz prevenciju poput senzibiliziranja javnosti na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, akcije „Sigurno u školu s HAK-om“, zatim „Sigurno i vješto u prometu“, zajedničkim  sjednicama Vijeća za prevenciju i sl. Posebno se obratio i umirovljenim policijskim službenicima: „Naravno, hvala i vama koji ste sada u zasluženoj mirovini, a stvarali ste temelje na kojima je sustav satkan kako bismo ga dalje mogli svi zajedno unapređivati“.

Načelnik Policijske postaje Križevci  Ivan Pukec izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se grad Križevce doživljava i ocjenjuje kao siguran grad dodavši da u posljednje vrijeme ima dosta mladog policijskog kadra s kojima se intenzivno radi i obučava ih se kako bi se zadržava ta razina sigurnosti u gradu. Načelnik je rekao i kako tradicionalno u povodu Dana policije, Policijska postaja ima u četvrtak, 29.rujna, dane otvorenih vrata te očekuju posjet 103 mala vrtićanca. Ratni zapovjednik Policijske postaje u Križevcima Božidar Štubelj uz zahvalu na prijemu, rekao je kako je Policijska postaja Križevci oduvijek bila najbolja po rezultatima nekada u Bjelovarskoj Policijskoj upravi, a sada Koprivničko-križevačkoj te da ga izuzetno raduje da se ta tradicija nastavlja i dalje.

Predsjednik Udruge pripadnika ratne postrojbe policije Križevci Željko Kemenović također se kratko obratio, zahvalivši prije svega na pomoći Grada, financijskoj i logističkoj, kod izrade spomen-ploče koja je ovih dana postavljena u čast šestorici policajaca poginulih u Domovinskom ratu, a koja će sutra biti i svečano otkrivena.

Predsjednik Udruge umirovljenika MUP-a Križevci Vlado Jurčević koji je također nazočio prijemu, uputio je čestitke svim svojim kolegama u povodu sutrašnjeg dana.

Prijemu su, uz načelnika PP Križevci, prisustvovali i policijski službenici, dok su u ime Grada, osim gradonačelnika, nazočni bili pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović.

(GradKriževci)