Obavijest redovitim studentima o povoljnijem željezničkom prijevozu

Da bi ostvarili pravo na povoljniji željeznički prijevoz, redoviti studenti u akademskoj godini 2022./2023. ne moraju podnositi zahtjev Gradu Križevcima za sufinanciranjem mjesečnih karata, budući da će HŽ Putnički prijevoz provoditi pilot-projekt povoljnijeg željezničkog prijevoza redovnih studenata po jedinstvenoj mjesečnoj karti od 75 kuna (9,95 eura). Pilot-projekt Vlade Republike Hrvatske provodi se u Europskoj godini mladih, a obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja, u 2. razredu redovnih vlakova na području Republike Hrvatske. Predviđeno razdoblje provedbe Pilot-projekta je od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2023. godine.

Kako ostvariti pravo na povoljniji prijevoz?

Redovni studenti pravo na povoljniji prijevoz ostvaruju na temelju pametne kartice HŽ Putničkog prijevoza s odgovarajućim profilima. Mjesečne karte preuzimaju se na blagajnama.

Dodatne informacije o projektu kao i o ostvarivanju prava na povoljniji prijevoz redovnih studenata nalaze se na internetskoj stranici HŽ Putničkog prijevoza.

(GradKriževci, pixabay)