Počele 57. Vinkovačke jeseni

Prvom od pet večeri Županijske smotre folklora, na kojoj će se predstaviti 50-ak folklornih skupina s područja Vukovarsko-srijemske županije, u Vinkovcima su u petak počele 57. Vinkovačke jeseni.

Ovogodišnje Vinkovačke jeseni održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića pod geslom “Ravnico, sva u klasju žita zlatnoga!” što će biti i središnja tema svečanosti otvorenja manifestacije koja će se održati u petak, 16. rujna.

U nedjelju, 11. rujna održat će se Dječje Vinkovačke jeseni kada će u svečanom mimohodu Vinkovcima proći pedesetak folklornih skupina najmlađih sudionika 57. Vinkovačkih jeseni.

Najsvečaniji dio, Svečani mimohod sudionika i revija konjskih zaprega tradicionalno se održava posljednjeg dana manifestacije. Tako će u nedjelju, 18. rujna ulicama i trgovima Vinkovaca proći članovi 70 folklornih skupina iz Hrvatske i inozemstva koja njeguju izvorni hrvatski folklor od kojih će ponajbolji nastupiti i na Državnoj smotri izvornog hrvatskog folklora koja će se održati u subotu, 17. i nedjelju, 18. rujna.

Izvor: hrt

Foto: pixabay