Zaklada „Volim Križevce“ buvljakom i susretom stipendista obilježava Tjedan filantropije

Povodom Tjedna filantropije, koji traje od 21. rujna do 5. listopada 2022. godine i uz Europski dan filantropije i zakladništva koji se obilježava 1. listopada, Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ organizira aktivnosti u subotu, 24. rujna u Križevcima.

U paviljonu na Strossmayerovom trgu već od 8:30 sati održat će se 4. humanitarni buvljak Zaklade „Volim Križevce“ s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija mladima Križevaca u aktualnoj školskoj i nadolazećoj akademskoj godini 2022./2023.

Ova prva moderna križevačka zaklada do sada je organizirala tri humanitarna buvljaka, na kojima građani mogu pronaći različite iskoristive i dobro očuvane stvari, kao što su knjige, stripovi, CD-ovi, DVD-ovi, gramofonske ploče, slike, igračke i slično. Pod već dobro poznatim sloganom “I stara stvar može naći novog vlasnika” iz Zaklade pozivaju sugrađanke i sugrađane da iskoriste još jednu priliku za podršku stipendiranju mladih Križevaca.

Zatim će se od 12:30 sati u Kozmološkom centru Križevci, na Trgu svetog Florijana 16, održati prvi susret stipendista Zaklade „Volim Križevce“, prvo neformalno druženje i prilika za informiranje stipendista i ambasadora zaklade o iskustvima s međunarodnih Erasmus+ projekata, o čemu će govoriti Ivan Mušlek iz Udruge P.O.I.N.T., te o prvom zakladinom EU projektu „RUKe (Recikliram, Učim, Kreiram)“, koji će predstaviti Nikola Ostojčić.

Četvrto izdanje humanitarnog buvljaka te prvi susret stipendista Zaklade „Volim Križevce“ upriličuje se u sklopu 18. Culture Shock Festivala u suradnji s križevačkom Udrugom P.O.I.N.T.