Izrađen priručnik na temu „Život s Alzheimerom i drugim oblicima demencije“ u sklopu projekta „Starost nas povezuje“

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci provodi projekt „Starost nas povezuje“ koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Kao jedna od aktivnosti projekta bila je i podizanje svijesti građana o Alzheimerovoj bolesti te drugim oblicima demencije. U sklopu navedene aktivnosti održana su tri okrugla stola na teme “Prvi znakovi demencije – rano otkrivanje Alzheimerove bolesti”, “Dijagnoza demencija – prihvaćanje dijagnoze i promjene u obitelji” te “Faze Alzheimerove bolesti – kako olakšati život bolesnicima i članovima obitelji”. Izrađen je i priručnik na temu „Život s Alzheimerom i drugim oblicima demencije“.

Priručnik je izradio prof.prim.dr.sc. Ninoslav Mimica, dr.med., Predstojnik Klinike za psihijatriju Vrapče i Voditelj Referentnog centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi.

Priručnik je namijenjen obiteljima osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije. U priručniku se mogu pronaći osnovne informacije o demencijama, dobiti odgovore na brojna pitanja vezana za otkrivanje bolesti, postavljanje dijagnoze i savjete za neformalne njegovatelje (članove obitelji) za postupanje s oboljelima te kako nastaviti živjeti nakon postavljene dijagnoze Alzheimerove bolesti ili neke druge demencije.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci