Održana je tribina “K” generacije na kojoj su se predstavili mladi i uspješni Križevčani

Održana je tribina pod nazivom „K“ generacija koju je organizirala Gradska knjižnica Franjo Marković Križevci povodom Mjeseca hrvatske knjige. Ovogodišnja zamisao Mjeseca hrvatske knjige posvećen je mladima jer je upravo 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih

Sudjelovali su mladi Križevčani, djevojke i mladići koji neprestano nižu uspjehe: Marta Knežević, Bruno Matej Ljutić, Luka Meštrović, Marin Meštrović, Margareta Mežnarić, Martin Pleše, Ignac Ratković te Ivan Vujčetić.

Knjižničarka Maja Petračija bila je voditeljica tribine, koja je neumorno držala dobar tempo postavljajući zanimljiva pitanja, a djevojke i mladići su pokazali interes te se stalno uključivali u rasprave te podijelili svoja razmišljanja o određenoj temi.

Teme su bile vezane uz čitanje, knjigu, knjižnicu te odgoj i obrazovanje.

Tom temom želi se skrenuti pozornost na prilagodbu knjižnica potrebama novih generacija, ali i ukazati na specifična obilježja današnjih mladih – mobitel u ruci, ekološka osviještenost, kao i osamljenost i zabrinutost – te istaknuti kako im knjižnica odnosno knjiga može pomoći.

lh/radiokriževci