Rukometaši KTC-a ostali na korak do bodova u Bjelovaru

Nakon sjajne pobjede rukometaša KTC-a nad Osijekom u Premijer ligi, ovaj tjedan Križevčani su poraženi u kupu od Ivanca.

Dalibor Sokač, trener KTC-a je nakon loše predstave u kup ogledu rekao kako im je ta utakmica došla „kao naručena“ da se malo „spuste na zemlju“ nakon Osijeka.

“Jednostavno, nismo bili u utakmici. Neke igrače sam odmarao, uoči sljedećeg ogleda u prvenstvu. Okrećemo se Bjelovaru, prvenstvo i bodovi su prioritet. Ondje odlazimo potpuno rasterećeni i nastojat ćemo izvući maksimum. Luku Vinkovića muči kralježnica, a Matija Perajica još nije potpuno spreman zbog problema sa stopalom.“, rekao je Sokač uoči večerašnje utakmice u Bjelovaru.

Dvorana europskih prvaka bilo je poprište večerašnjeg super zanimljivog susreta. Domaći su bolje krenuli u utakmicu i nakon pet minuta igre poveli 3:1, ali križevački rukometaši brzo preokreću tijek susreta. U 17. minuti semafor pokazuje rezultat 5:7,a sedam minuta kasnije KTC odlazi na plus 4 (7:11). Do predaha krizu KTC-a iskoristili su domaći i zabili četiri pogotka u nizu poravnavši rezultat na 11:11. U posljednjim sekundama prvog poluvremena mrežu Bjelovara trese raspoloženi Tandara za 11:12.

U drugom poluvremenu KTC drži minimalnu prednost do 49. minute, a onda su domaći rukometaši povezali redove i poveli. Imali su i plus 3 tri minute prije kraja, a utakmica je na kraju završila pobjedom Bjelovara 24:22.

Najefikasniji igrač kod KTC-a bio je Tandara sa šest pogodaka, a kod Bjelovarčana Lukačec s osam.

Križevački vratari obranili su 16 udaraca, a domaći vratar Grgić upisao je 17 obrana.