Za križevačku slikovnicu Krunoslava Puškara narudžbe su stizale iz brojnih europskih zemalja i prije nego što je izdana

Teško je naći prave ljude kada se radi promocija i kada trebate nekoga tko će govoriti umjesto vas. Ozren Bogdanović i Dejan Pernjak su bile prve osobe kojima se autor Krunoslav Puškar obratio za recenziju i osvrt.

Zanimljiva je činjenica da autoru ove slikovnice, Križevci nekada prije nisu bili “primamljivi”.
„Kada budeš stariji i kada se vratiš u svoj rodni grad te kada vidiš neke druge krajeve, zapravo shvatiš da je doma najljepše“ – kazao je Krunoslav Puškar.

Autor je motivaciju pronašao u svome doktorskom radu, za svoju disertaciju gdje je kao uvod morao napisati povijesni osvrt. „Kao jednom jezičaru poput mene to nije bilo ni malo lako, ali svejedno sam se bacio na posao. Jedne sam zime pročitao više od tisuću povijesnih stranica“ – Krunoslav se prisjetio težih trenutaka.

Malo je reći da je Krunoslav ostao iznenađen, jer na svakoj drugoj stranici pronašao je nešto o čemu nikada nije čuo. Prvi puta kada je najavio izdavanje slikovnice već su stizale poruke iz Irske, Austrije, Njemačke te su ljudi naručivali slikovnicu.

„Tu mi se javlja nostalgija. Pravi pokazatelj koliko cijenimo kraj u kojem živimo, ljude i znamenitosti kojima smo okruženi znamo tek kada to na neki način izgubimo“ – ističe Puškar.

Krunoslav je istaknuo čiju pomoć je sve imao, jer danas bez sponzora gotovo ništa nije moguće. Biti solo u izdavaštvu danas je jako teško na temelju svojih financijskih resursa. Svojim velikim srcem pomogla je čokolaterija Hedona te tvrtke Radnik, Poljocentar i Robin.

Nismo ni svjesni koliku povijesnu i kulturnu baštinu imamo na koju bismo trebali biti ponosni

lh/radiokriževci