Ivan Vujčetić prvi na državnom natjecanju – vrijednu nagradu dobio je od HEP-a

Održana je dodjela nagrada „IMAM ŽICU!” u sjedištu Hrvatske elektroprivrede u Zagrebu za postignuća učenika na području matematike i fizike. Na dodjelu je pozvan bivši učenik Osnovne škole Ljudevita Modec – Ivan Vujčetić, koji je prošle je školske godine osvojio prvu nagradu na državnom natjecanju iz fizike, i njegova mentorica Anica Hrlec.

Nagradu u iznosu od 3.000 kuna ove su godine dobila 34 učenika, i to svi učenici koji su osvojili prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike, fizike i javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike te osvajači prvih triju mjesta na natjecanjima učenika strukovnih škola u kategorijama Izrada programskih rješenja, Električne instalacije i Administracija IT sustava.

Uz predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića, nagrade su dobitnicima uručili ravnatelj Uprave za znanost i tehnologiju Ministarstva znanosti i obrazovanja Hrvoje Meštrić, ravnateljica Uprave za energetiku Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Kristina Čelić, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać te pomoćnik ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Nino Buić.