Moje lutke – izložba kazališnih lutaka Tomislave Topolovec

Pučko otvoreno učilište Križevci uključilo se u Noć kazališta  izložbom  Moje lutke Tomislave Topolovec. Otvorenje izložbe je  u subotu 19. studenoga 2022. u 18 sati u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci. 

Izložba ostaje otvorena do 3. prosinca i moći će se razgledati u radno vrijeme knjižnice. 

-“Cilj manifestacije je promicanje amaterskog i profesionalnog umjetničkog stvaralaštva, prvenstveno kazališnog. Pučko otvoreno učilište je uvijek bilo dio Noći kazališta, a ono što sam ja htjela uvesti je da nije tipično ugošćavanje stranih predstava. Budući da smo osnovali naše Lutkarsko kazalište “Petrica”  htjeli smo ponuditi nešto svoje. Do sada su to bile dječje predstave namijenjene najmlađima, ali željeli smo pokazati što radi  autorica Tomislava Topolovec volonterski, ali sa srcem. Ona izrađuje lutke za svoje predstave, vrlo je uspješna na državnim Lidranima i predložili smo joj da napravi izložbu svojih lutaka. Bilo bi šteta da građani to ne vide” – kaže ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Križevci Željka Šunjić.        

Tomislava Topolovec sa svojim je lutkarima nastupala na brojnim manifestacijama, a i danas je voditeljica Lutkarskog kazališta “Petrica” Pučkog otvorenog učilišta Križevci. U čast njenom predanom radu i činjenici da sve lutke nastaju njenom rukom, ova je Noć kazališta posvećena upravo tome. Izloženo će biti više desetaka lutaka koje su korištene u predstavama s generacijama lutkara. 

Lutkarsko kazalište “Petrica” pri Pučkom otvorenom učilištu Križevci aktivno djeluje, napominje ravnateljica Željka Šunjić:

-“Imamo novu grupu lutkara, jer djeca rastu i nađu neke nove sadržaje, ali nadamo se da ćemo s njima i 21. ožujka na Svjetski dan lutkarstva  nešto prikazati, možda na Adventu za Božić, neizostavni smo i na Malom križevačkom spravišču, ali treba malo vremena da se djeca pripreme za to”.” – rekla je Željka Šunjić,

Sigurno je da će Lutkarsko kazalište “Petrica” uspješno nastaviti s radom, okupljati djecu i širiti kazališnu umjetnost na zadovoljstvo posjetitelja.

ji/radiokrizevci.hr