Slatki med i odlični medenjaci OPG-a Hrženjak

Marijan Hrženjak iz Koprivnice s raznim vrstama meda i medenjacima dolazi u Križevce na  manifestacije, pa je tako i ove godine predstavio proizvode svog OPG-a na Obrtničkom i gospodarskom sajmu.

“Nema gdje me nema. Na svakom smo sajmu od Varaždina, Čakovca, Bjelovara, Virovitice, Zagreba…Ima nas svugdje. U Križevcima smo svake godine, jedino nismo bili prošle godine u vrijeme pandemije korone.  Imamo široku paletu proizvoda i treba ih predstavljati i po drugim gradovima. Rado smo viđeni tu i drago nam je da ljudi traže naše proizvode” – kaže Marijan Hrženjak.

OPG Hrženjak pčelari sa oko 120 košnica, a uz med imaju i domaće medenjake u nekoliko okusa te paprenjake.

“Radimo dosta božićnih poklon paketa u slatkom stilu. Imamo lipov, cvjetni i bagremov med i ova godina je bila daleko bolja od protekle 3-4 godine. Bagrem i lipa su dobro zamedili. Prije sam bio seleći pčelar, a sada više ne selim pčele. Zbog proizvodnje medenjaka nemamo niti toliko vremena, a i na zadovoljavajućem smo području u Mičetincu u đurđevačkom kraju, podno šume na jako lijepom mjestu za pčelarstvo.

Posla ima jako puno, radimo supruga i ja, a uskaču nam djeca kad je potrebno, najviše kada se vrca med” – kazao je o svojoj proizvodnji pčelar Marijan Hrženjak.

ji,lh/radiokrizevci