Gradonačelnik Rajn upriličio druženje s novinarima: ova godina bila je uspješna, u idućoj nas očekuje daljnji investicijski ciklus

U znak zahvale na suradnji u ovoj godini, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn sa zamjenikom Danijelom Šaškom upriličio je u četvrtak tradicionalno druženje s novinarima.
“Za Križevce je godina bila poprilično uspješna. Odobreno nam je osam projekata koji su sufinancirani europskim sredstvima, svi u području energetske učinkovitosti, odnosno obnovljivih izvora energije što nam je izuzetno bitno. Budući da smo nastavili dalje podizati društveni standard, posebno ističem uvođenje produženog boravka u obje osnovne škole, nadogradnju Dječjeg vrtića Križevci čime smo ipak uspjeli smanjiti, ali za sad još uvijek ne potpuno maknuti liste čekanja i niz drugih projekata koji su zaista podizali društvenu vrijednost grada Križevaca”- rekao je gradonačelnik.

Zahvalio je novinarima što su pratili događaje:
-“Svakako vam zahvaljujem i na svakoj dobronamjernoj kritici i onome što ste ukazivali komunicirajući s našim građanima jer i to čini ovaj grad boljim. U 2023. nas očekuje daljnji investicijski ciklus u odgoj i obrazovanje. Odobrena su nam sredstva za izgradnju novog područnog vrtića, ali vjerujemo da će izaći natječaj za izgradnju novih škola. Moramo završiti projekt uvođenja led rasvjete u naša sela i nastavljamo s programima kao što je sufinanciranje fotonaponskih elektrana, odnosno funkcioniranje obnovljivih izvora energije. Suradnja s državnim tijelima bila je više nego kvalitetna. Imamo u ovom trenutku s Hrvatskim vodama sufinancirana četiri velika projekta. Kapitalni je aglomeracija Križevci, ali tu su i projekti izgradnje sekundarnih vodova, dovršetak magistralnog voda, a isto tako i zamjena salonitnih cijevi. To ćemo tijekom 2023. konačno anulirati da više grad neće imati takve cjevovode. S Hrvatskim cestama smo realizirali dugo željeni kružni tok na raskrižju u Tomislavovoj ulici. U sljedećoj godini nas očekuje još jedan veći investicijski zahvat upravo na području Tomislavove ulice. Cijela vizura ulaza u grad s brze ceste bit će bitno drugačija i zahvaljujem i njihovim čelnicima na vrlo konstruktivnoj suradnji. Niz je i drugih projekata, tiče se istočne obilaznice za koju vjerujemo da će tijekom 2023. godine krenuti oni pravi iskopni radovi” – rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

Na pitanje o projektu solarnih elektrana za koji vlada veliki interes kod građana , gradonačelnik je kazao da je za sljedeću godinu osigurano 200.000 eura.
“Natječaj će ići u drugoj polovici siječnja ili najkasnije početkom veljače. Ove godine smo imali 72 korisnika za izradu projektne dokumentacije i 49 korisnika koji su dobili isplatu za opremu fotonaponskim elektranama. Neki su s dokumentacijom otišli na druge pozive, prvenstveno na Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji daje veća sredstva. No, svi koji se jave na naš natječaj mogu s velikom sigurnošću očekivati sredstva” – dodao je gradonačelnik Rajn.

Na pitanje otkada će krenuti naplata parkiranja u gradu, gradonačelnik je kazao da
nakon potpisa ugovora za implementaciju parkirnih aparata je rok 45 dana:
“Najkasnije sredinom veljače krećemo i to u potpunosti s eurom” – kazao je gradonačelnik poželjevši svima zdravu i uspješnu 2023. godinu.

ji/radiokrizevci