Konferencija projekta ZAŽELI – Program zapošljavanja žena – FAZA III

„PRUŽI RUKU POTREBITIMA“ – UP.02.1.1.16.0418

U ponedjeljak, 12. prosinca 2022. u Hotelu Kalnik Križevci održana je konferencija projekta „Zaželi – Program Zapošljavanja žena – faza III“ pod nazivom „Pruži ruku potrebitima“ (kodni broj: UP.02.1.1.16.0418).

Okupljene je pozdravila i uvodno im se obratila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci, Antonija Pukec, koja je istaknula kako ju iznimno veseli što je Gradsko društvo Crvenog križa Križevci i po treći put uspješno apliciralo i osiguralo sredstva za provedbu projekta koji pomaže i starijim i nemoćnim osobama kao i ženama u nepovoljnijem položaju na tržištu rada.

U nastavku je predstavila informacije o projektu, a to su:

Vrijednost projekta: 1.500.000,00 kn

Trajanje projekta: 14.9.2022-14.5.2023. (8 mjeseci)

Partneri na projektu: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci, Centar za socijalnu skrb Križevci, grad Križevci

Cilj projekta: omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina,akoje su prijavljene u evidenciji nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem.

  • Žene pripadnice ciljne skupine pružat će uslugu potpore i podrške starijim i nemoćnim osobama na području grada Križevaca te općina Gornja Rijeka, Kalnik, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno
  • Svaka zaposlena žena brinut će o najmanje 6 krajnjih korisnika (ukupno 186 kranjih korisnika)

Okupljenima se obratila i predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, Đurđica Trbus, koja je naglasila važnost ovakvih projekata za sve dionike lokalne zajednice. Zahvalila je Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područni ured Križevci i Centru za socijalnu skrb Križevci kao partnerima projekta, a zahvalu je uputila i predstavnicima Grada Križevaca na kontinuiranoj podršci koji pružaju Gradskom društvu Crvenog križa Križevci kao nositelju ovog projekta.

Riječi hvale vezane uz projekt ZAŽELI uputio je i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam, Sandro Novosel. Naglasio je dobru suradnju u svim dosadašnjim projektima te je istaknuo kako GDCK Križevci u svakom trenu može računati na potporu Grada Križevaca te čestitao na uspješnom apliciranju i provođenju projekta.

Ravnateljica se zahvalila govornicima na lijepim riječima i istaknula kako će se Gradsko društvo Crvenog križa Križevci i dalje truditi osigurati sredstva za ovakvu vrstu projekata te dodala kako činjenica da GDCK Križevci kao prijavitelj može računati na potporu važne institucije kao što je Grad Križevci svakako daje dodatnu sigurnost u apliciranju i provedbi.

Za kraj, pozvala je i žene da iznesu svoje iskustvo kroz dosadašnje sudjelovanje u projektu.

Za riječ se javila Štefica Sopić koja je uključena u projekt ZAŽELI od samih početaka. Štefica je naglasila kako se zaista našla u poslu koji radi, a najljepši osjećaj joj je kada joj korisnici kažu kako je ona njihova obitelj. Za kraj, poručila je svojim kolegicama da zaista pruže ruku potrebitima ( kodni broj: UP.02.1.1.16.0418 ), kao što to i naziv projekta govori.