Križevačkim gradskim ustanovama u kulturi odobreno 130 tisuća eura za unaprjeđenje kulturne ponude

Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci, Gradski muzej Križevci i Pučko otvoreno učilište putem natječaja Ministarstva kulture i medija osigurale su ukupno 130.599,25 EUR kojima će značajno unaprijediti svoj rad i kulturnu ponudu.
Tako je Gradskoj knjižnici za financiranje odobreno šest programa ukupne vrijednosti 56.274,47 EUR. Ovim sredstvima opremit će i nadograditi novo kombi vozilo nabavljeno prošle godine za potrebe bibliobusne službe, nabavit će informatičku opremu za računalnu učionicu, knjižnu i neknjižnu građu kako za bibliobus tako i za knjižnicu, financirat će se rad dramske družine „Kolibrići“ kao i program „Putujuće dječje čajanke“ koji će se provoditi u vrtićima i područnim školama u cilju poticanja čitanja kod djece od najranije dobi.
Gradskom muzeju za financiranje je odobreno četiri programa ukupne vrijednosti 21.235,66 EUR. Ovim sredstvima financirat će se cjelogodišnji izložbeni program koji uključuje izložbu „Muzej i grad – u prostoru i vremenu“ i program stručnih događanja „Suvremena početnica: Uvod u umjetničku lektiru“. Pored toga, financirat će se konzervatorsko-restauratorski radovi na gradivu Gradskog muzeja kao i izmjena elektroinstalacija i rasvjete u zgradi Gradskog muzeja i Likovne galerije.
Pučkom otvorenom učilištu odobreno je 53.089,12 EUR od čega se 13.272,28 EUR odnosi na radove kojima će se urediti Podrumska dvorana Hrvatskog doma čime se, nakon obnove Velike dvorane, nastavlja ciklus ulaganja u Hrvatski dom. Nadalje, 39.816,84 EUR odobreno je za nabavu prijenosnog suvremenog kina kojim će se povećati broj i kvaliteta projekcija te omogućiti prikazivanje najnovijih filmova u sklopu manifestacije „Robin ljetno kino“.