“Maslačci” na kampu u Tuheljskim toplicama

Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama organizirao je kamp u Tuheljskim toplicama 16.-18.01.2023. za sve udruge članice u sklopu trogodišnjeg programa “Kvalitetna edukacija udruga-put u nove izazove III”.
Iz Udruge “Maslačak” na kampu su sudjelovale Ivana Šebijan i Danijela Bočkaj. Dok je Ivana sudjelovala na plesnim, kreativnim i sportsko-rekreativnim radionicama, Danijela je imala prilike sudjelovati na različitim edukacijama o važnosti socijalnih usluga, mogućnosti Erasmus+ programa za osobe s invaliditetom kao i o mogućnostima i poticajima pri zapošljavanju osoba s invaliditetom. U drugom dijelu kampa bila je riječ o digitalnim vještinama, pismenosti i inkluziji osoba s intelektualnim teškoćama te su isto tako bili predstavljeni rezultati istraživanja o održivosti udruga članica. Prije samog polaska kućama, kamp je zatvorio predsjednik saveza Ozren Catela tako što je predao riječ prisutnim udrugama da iznesu svoje zaključke i prijedloge za buduće trogodišnje razdoblje.
Članice Udruge “Maslačak” vratile su se pune doživljaja i novih iskustava uz zaključak kako je kamp divno mjesto na kojem se može puno naučiti, obnoviti stara i steći nova prijateljstva.

“Maslačak”