Potpisani ugovori o financiranju HGSS Stanice Koprivnica

U prostorima Županijske uprave župan Darko Koren i pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Koprivnica Dejan Bojovski potpisali su Sporazum o financiranju redovne djelatnosti HGSS Stanice Koprivnica. Vrijednost ugovora je gotovo 14 tisuća eura, što je povećanje za 2700 eura u odnosu na prošlu godinu.

Župan Koren zahvalio je na odličnoj suradnji te požrtvovnosti i velikom profesionalizmu koji članovi HGSS-a pokazuju u vrlo zahtjevnim situacijama kojih u proteklih godina nije nedostajalo.

Svojim ste pristupom i predanošću nebrojeno puta pokazali da se na vas itekako može računati bez obzira na složenost situacije. Sve radite s velikom srcem, volonterski i bez ikakve naknade i to je uvijek potrebno isticati. Drago nam je što se s takvom sigurnošću možemo osloniti na vas i što odlično surađujete s ostalim polugama sustava civilne zaštite naše županije. S ponosom reći kako sustav odlično funkcionira te da su oprema i ljudski kapaciteti na najvišoj razini. Dobro ste opremljeni i educirani, spremni ste odgovoriti na najteže zadatke, pokazujete najvišu razinu operativnog djelovanja i uvelike doprinosite sigurnosti naših sugrađana, a Županija će i dalje biti potpora i partner kao i od samih početaka. Očito je da živimo u vremenu u kojem je sigurnost jedna od glavnih tema, stoga promišljamo i dugoročno što potvrđuje i  projekt Centra zaštite i spašavanja Koprivničko-križevačke županije koji ćemo razviti u okviru Razvojnog sporazuma Sjever, naglasio je župan te dodao kako je nedavno za taj projekt potpisan i ugovor za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Čestitku i zahvalu predstavnicima HGSS-a Stanica Koprivnica uputili su i zamjenik župana i načelnik Stožera CZ KKŽ Ratimir Ljubić te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić koji su istaknuli kako Županija uvelike vrednuje trud, veliku profesionalnost i požrtvovnost članova te cijeni doprinos kvaliteti cjelokupnog županijskog sustava civilne zaštite.

Pročelnik Bojovski je uz zahvalu Županiji na pomoći istaknuo kako se HGSS svakodnevno modernizira te je spreman odgovoriti na sve izazove.

S ponosom mogu kazati kako su članovi naše Stanice na najvišoj razini pripremljenosti te da smo u svim segmentima našeg djelovanja kvalitativno, edukacijski i operativno uz bok svim ostalim, mnogo većim stanicama u državi. Imamo brojne instruktore i kandidate za instruktore, veliku pažnju polažemo prema stalnom usavršavanju na svim područjima – od spašavanja na vodi te nizinskom, brdskom i planinskom okruženju, potragama, letačkim i kartografskim usavršavanjima, upravljanju dronovima i ostalom naprednom tehnologijom, ronjenju i alpinističkom penjanju, nema tog segmenta koji nismo isprobali i usavršili. Pokušavamo to sve pratiti i nabavom adekvatne opreme kako bi bili na usluzi našim sugrađanima u svim situacijama, istaknuo je pročelnik Bojovski te još jednom zahvalio Županiji na kontinuiranoj pomoći od samog osnutka 2016. godine. 

Potpisivanju Sporazuma su prisustvovali i referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc te članovi HGSS Stanice Koprivnica – Robert Šarec i Bojan Špoljar.  

Služba ureda župana