Županijska Ljekarna Koprivnica uskoro dobiva automatizirano skladište lijekova

U prostorijama Županijske uprave potpisan je Ugovor o javnoj nabavi sustava za upravljanje skladištem u ljekarni „Ljekarna Koprivnica“. Ugovor su u prisustvu župana Darka Korena i suradnika potpisali ravnateljica Ljekarne Koprivnica Irena Hadelan i predstavnik tvrtke isporučitelja uređaja direktor Boris Brčić.

Županijska zdravstvena ustanova Ljekarna Koprivnica će biti prva ljekarna na području Koprivničko-križevačke županije koja će imati automatizirani sustav za upravljanje skladištem lijekova s računalnim upravljanjem i robotskom rukom, a riječ je o projektu vrijednom 215.068,69 eura s PDV-om koji će se realizirati na lokaciji Ulice Braće Radić 2 u Koprivnici, tj. u prostorima županijske ljekarne nasuprot OB Koprivnica.  

Ljekarnicima će se uvelike olakšati rad jer više neće morati odlaziti u skladište već će se lijekovi putem robotskog sustava isporučivati izravno iza leđa ljekarnika kroz specijaliziran otvor staklenog zida koji će biti vidljiv i korisnicima. Župan Koren je izrazio zadovoljstvo nakon potpisivanja ugovora te dodao kako će sustav uvelike doprinijeti poboljšanju radnih procesa te dodatnom povećanju kvalitete usluge unutar županijskog zdravstvenog sustava.

Rok implementacije i puštanja u pogon sustava je sredina ove godine, a dodajmo i kako je Koprivničko-križevačka županija treća županija u Hrvatskoj koja je uvela ovakav sustav u županijsku javnu zdravstvenu ustanovu (odmah iza Varaždinske i Splitsko-dalmatinske županije), dok u nekoliko drugih gradova u Hrvatskoj postoje slični sustavi, ali su oni rezultat investicija u privatnom sektoru.      

Potpisivanju ugovora su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Upravnog vijeća Ljekarne Koprivnica Dragutin Korošec te županijski pročelnici Maja Blažek i Darko Masnec.

Služba ureda župana