Održana godišnja skupština DVD-a Vojakovac

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vojakovac, u petak je održalo svoju redovnu godišnju skupštinu.

Predsjednica DVD-a Vojakovac Aleksandra Mijić otvorila je sjednicu i pozdravila predsjednika Vatrogasne zajednice grada Križevaca Miroslava Petračiju, zapovjednika JVP Križevci Marija Martinčevića, gradonačelnika Križevaca Marija Rajna i zamjenika gradonačelnika Danijela Šaška. Pozdravila je i predstavnike DVD-a Novi Bošnjani, DVD-a Vujići i NK Viktorija.

Radno voditeljstvo bilo je u sastavu Mihaela Truščec Švagelj, Krunoslav Štefoić i Ivan Švagelj, a predsjednica je pobrojala brojne aktivnosti i istaknula kako su djeca iz Društva sudjelovala na ljetovanju i edukaciji na Pagu te da su imali jednu intervenciju.

Sva izvješća usvojena su jednoglasno.

Predsjednik križevačke Vatrogasne zajednice Miroslav Petračija pohvalio je rad Društva u prošloj godini, nabavu nove opreme i čestitao svima koji su završili tečaj za vatrogasne dočasnike. Poželio im je sreću i uspjeh u radu uz što manje požara. – Organizirali ste radne akcije, zabave, maškare, bili ste vrijedni. Vi ste bili prošle godine, a ove godine idu četiri nove desetine djece na Pag – kazao je Petračija dodvaši kako je Vatrogasna zajednica u prošloj godini tri puta nabavljala vatrogasnu opremu.

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn pohvalio je izvješća Društva i najavio rješavanje problematike oko vode. -Taj projekt je vrijedan, a riječ je o napajanju devet naselja centralnim vodovodom. ŽUC priprema investiciju oko 600 metara asfalta. Otvoren je natječaj i prijavit ćemo dom na natječaj LAG-a. Riječ je o 35 tisuća eura za fasadu, a grad Križevci će biti partner u projektu – poručio je Rajn i uputio pohvale Društvu.

Na kraju skupštine zapovjednik Mario Martinčević podijelio je odličja podmlatku DVD-a a podijeljena su i uvjerenja o osposobljenosti za vatrogasne dočasnike.