Pobjednički tim prve „Akcije za 5!“ u Križevcima uspješno proveo svoj projekt

U kino dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci u četvrtak, 01. lipnja održan je talk show na temu reproduktivnog i mentalnog zdravlja mladih.

U opuštenoj atmosferi, srednjoškolci i srednjoškolke imali su priliku razgovarati sa stručnjacima u području mentalnog i reproduktivnog zdravlja žena: ginekologom Dimčem Sertićem i psihologinjom Ivanom Sopić Lumezi.

Uvodno je okupljene pozdravio Antonio Sirovec, član Savjeta mladih i gradski vijećnik Grada Križevaca, ujedno i mentor pobjedničkog tima Banankići, zahvalivši predavačima na dolasku. Talk show moderirala je Ana Kopilović, jedna od članica pobjedničkog tima Banankići. Talk show sa stručnjakinjama i stručnjacima mladima je dao odgovore na pitanja koje su članovi tima prikupili anketom među svojim kolegama srednjoškolcima.

Projekt se provodi uz financijsku podršku Grada Križevaca u iznosu od 663 eura, a uz mentorstvo Centra za mlade Križevci.Akcija za 5! u Križevcima provedena je u sklopu projekta „Mislim, djelujem, odlučujem – jačanje participacije mladih kroz aktivno uključivanje u kreiranje i zagovaranje politika za mlade“ provodi Udruga “Delta” u partnerstvu s Gradom Križevci, Gradom Opatija i Gradom Rijeka.

Projekt je sufinanciran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Grada Križevaca, Grada Opatije i Grada Rijeke.