U Osnovnoj školi Kalnik obilježen Dan škole i Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

U Osnovnoj školi Kalnik 13. listopada obilježen je poseban dan i – Dan škole i Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Svečanosti su započele u školskom holu, gdje su se okupili učenici i njihovi roditelji kako bi zajedno proslavili ovaj dan.

Na stolu prepunom ukusnih delicija vladao je poseban duh zajedništva. Trenutak je obogaćen blagoslovom velečasnog Zlatka Lepčića, tijekom kojeg su se svi zajedno pomolili. Nakon molitve, prisutni su uživali u slasticama i u zajedničkom druženju. Središnji dio programa odvijao se u Domu hrvatskih branitelja na Kalniku.

Najmlađi, prvašići, oduševili su sve prisutne svojom izvedbom pod nazivom “Biseri iz 1. razreda”. Nakon njih, imali su priliku poslušati inspirirajuće riječi ravnateljice škole Đurđice Sučić, načelnika općine  Mladena Kešera, i ravnatelja OŠ Sidonije Rubido-Erdody Darka Zvonara.

Ostatak su programa obogatili talentirani učenici raznim izvedbama. Školski zbor je oduševio izvedbom pjesme “Kalničke planine”, dok je dramska grupa podsjetila na legendu “Šljivari” prema priči Augusta Šenoe. Također su imali priliku vidjeti prezentaciju projekta “Oteto zaboravu”, koji se trudi sačuvati tradicionalne vrijednosti Kalnika, uključujući rječnik, stare igre i recepte a uslijedile su recitacije.

Svečanost su završili izvanrednom izvedbom pjesme “Nem vam cele ljete rožice cvetaju” koju  je priredio školski zbor.

Svi ovi izvedbeni trenuci dodatno su obogatili proslavu Dana škole i Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, pokazavši bogatstvo talenata i kreativnosti naših učenika. Hvala svima koji su doprinijeli ovom predivnom događaju i neka nam ovi trenuci ostave dugotrajne uspomene, poručili su iz škole.