Dodjela nagrada na literarnom natječaju ”Odjeci”

Informacije iz Osnovne škole”Ljudevita Modeca”
Lauri nagrada za najbolji rad u županiji.

Na literarnom natječaju „Odjeci”  učenici naše Osnovne škole ” Ljudevita Modeca” opet su bili vrlo uspješni.  Laura Tomašić osvojila je nagradu za najbolji rad u županiji, a radovi još troje učenika objavljeni su u krasnome zborniku .

Dodjela nagrada najuspješnijim učenicima na 13. natječaju „Odjeci” Naklade Ljevak održana je 14. rujna 2018. u Klubu književnika na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. I ove su godine učenici postigli lijepe uspjehe. Učenica Laura Tomašić, 8. r. dobila je za svoju pjesmu V tatekove hiže nagradu za najbolji rad u Koprivničko-križevačkoj županiji, a u zborniku su objavljeni  i radovi Viktorije Skrbe, 8. r.  i sad već bivših učenika Osnovne škole ”Ljudevita Modeca”  Marte Knežević i Vinka Kamenarića. Lauru i Viktoriju pripremala je profesorica Danijela Zagorec, a Martu i Vinka profesorica Martina Valec-Rebić..

Program je vodila profesorica Nives Tomašević, uvodnu riječ imao je urednik zbornika Bonislav Kamenjašević. O radovima su govorili književnici Jasminka Tihi-Stepanić i Mladen Kopjar.

Najprije su dodijeljene tri glavne nagrade, a zatim nagrade najboljih radova po županijama. Svaki je nagrađeni učenik pročitao svoj tekst, a književnici su komentirali svaki rad i potaknuli mlade literate da se nastave baviti pisanjem. Na kraju dodjele bio je domjenak za sve prisutne, a prije povratka učenici su kratko posjetili i palaču Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti kako bi vidjeli Bašćansku ploču.

Tekst: Lea Štragelj, 8. a
Fotografije: Martina Valec-Rebić, prof