Pravila Korištenja

Korištenjem bilo kojeg dijela radiokrizevci.hr portala i svih njegovih dijelova tvrtke Radio Krizevci d.o.o (u nastavku samo radiokrizevci.hr) automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja.

Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem radiokrizevci.hr portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.

Niti jedan dio radiokrizevci.hr portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

radiokrizevci.hr portal

“Radio Krizevci d.o.o.” posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja radiokrizevci.hr portala. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje radiokrizevci.hr portala, ukoliko ne krše pravila korištenja.

Radiokrizevci.hr portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.

Radiokrizevci.hr sadržaje objavljuje u dobroj vjeri. Sve sadržaje radiokrizevci.hr portala koristite na vlastitu odgovornost i radiokrizevci.hr ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Pristup radiokrizevci.hr portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.
Autorska prava

Radiokrizevci.hr je nositelj autorskih prava na svim vlastitim sadržajima (tekstualni, vizalni i audio materijali, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava radiokrizevci.hr portala i podložno je tužbi.
8.1 Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (radiokrizevci.hr, partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.
8.1Korisnik koji smatra da je radiokrizevci.hr povrijedio njegova autorska prava ovlašten je takav sadržaj odmah prijaviti redakciji portala ili društvu Radio Krizevci d.o.o. radiokrizevci.hr će svaku takvu prijavu razmotriti odmah te, u slučaju utvrđivanja povrede, u najkraćem roku ukloniti sporni sadržaj.
Linkovi na vanjske stranice

radiokrizevci.hr sadržava linkove na web stranice izvan vlastitog portala. radiokrizevci.hr linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.
Registrirani korisnici

Registriranjem na radiokrizevci.hr portal korisnik je obavezan završiti postupak registracije, unijeti istinite podatke te odabrati login i password.

radiokrizevci.hr nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju posjetitelji. Za sve sadržaje obavljene pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.
11.1 radiokrizevci.hr je ovlašten, po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave, u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima.
11.2 Registrirani korisnici dužni su se ponašati u skladu sa specifičnim pravilima za pojedine dijelove portala.
11.4 radiokrizevci.hr zadržava pravo da pojedinom korisniku zabrani korištenje portalom ili dijelom portala, ukoliko se ustanovi da je korisnik kršio Uvjete korištenja.

Korisnik je dužan odmah prijaviti radiokrizevci.hr portalu neovlašteno korištenje njegovog accounta. radiokrizevci.hr ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje accounta, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.
Nedozvoljeni sadržaj

Prilikom korištenja portala radiokrizevci.hr nije dozvoljeno:

 • koristiti komunikacijske servise za piramidalne sheme, lančana pisma, junk mail, spam ili bilo koji drugi oblik višestrukog slanja komercijalnog ili drugog sadržaja
 • maltretirati, ugrožavati, vrijeđati, prijetiti, obmanjivati ili na bilo koji način vrijeđati prava drugih korisnika naših i tuđih komunikacijskih servisa
 • objavljivati i distribuirati nedoličan, vulgaran, nepristojan ili nezakonit sadržaj
 • uploadati ili širiti sadržaje zaštićene autorskim pravima
 • uploadati fileove koji sadržavaju viruse, crve, trojane ili bilo kakav software koji nanosi štetu
 • lažno se predstavljati u svrhu prijevare ili obmane drugog korisnika
 • sugerirati na bilo koji način da ste u službenom odnosu s radiokrizevci.hr portalom
 • kršiti bilo koji važeći zakon
 1. radiokrizevci.hr nema obavezu pratiti komunikacijske servise, ali zadržava pravo da u slučaju opravdane prijave, bez obavijesti, ukloni bilo koji materijal koji nije u skladu s pravilima.
 2. Komunikacijski servisi ponuđeni su korisnicima besplatno, u dobroj namjeri, a radiokrizevci.hr ne može se držati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem istih.
  Pravila komentiranja
 3. Svim korisnicima portala radiokrizevci.hr strogo je zabranjeno:
 • Prijetiti drugim korisnicima, novinarima, administratorima ili subjektima članaka, a što može rezultirati i kaznenim progonom
 • Iznošenje uvreda ili vrijeđanje bilo koje osobe ili skupine na temelju nacionalne, rasne, spolne, vjerske ili druge pripadnosti te govor mržnje i propagiranje nasilja
 • Prikupljanje i objavljivanje osobnih podataka
 • Objavljivanje neistinitih informacija o osobama i događajima, s ciljem zavaravanja ili klevete, te “trollanje”, odnosno namjerno provociranje drugih komentatora
 • Oglašavanje, netematski sadržaj, spam, kršenje autorskih prava
 • Upotreba psovki, osim u slučaju kada se koriste kao stilski izraz, odnosno kad nisu nekome izravno upućene
 • Pisanje bilo kojim pismom osim latinice
 • Vrijeđanje ostalih korisnika i njihovih komentara, autora članaka, te izravnih ili neizravnih subjekta članaka
  16.1 Nije dozvoljeno prijeteće ili nametljivo ponašanje, namjerno ometanje diskusija umetanjem repetitivnih i/ili nesadržajnih poruka i komentara.
  16.2 Korisnik je osobno odgovoran za sadržaj koji objavljuje ili čini dostupnim na web servisu, budući da portal radiokrizevci.hr ne može kontrolirati i/ili revidirati svaku objavu korisnika niti odgovara za sadržaj iste.
  16.3 radiokrizevci.hr pridržava pravo ukloniti, premjestiti i/ili urediti svaku objavu koja po njegovoj slobodnoj ocjeni predstavlja kršenje ovih Uvjeta i pravila komentiranja. U slučaju teškog ili učestalog kršenja Uvjeta, radiokrizevci.hr pridržava pravo izbrisati korisnika iz arhive, čime će se automatski izbrisati svi njegovi prethodni komentari.