Ida Šimunčić – razgovor ugodni

Naša zvijezda
Ida Šimunčić – mlađeseniorska prvakinja Hrvatske u atletici

Danas ujutro nam je na vrata radio stanice ušla Ida Šimunčić, osvajačica 6 zlatnih medalja na mlađeseniorskom atletskom Prvenstvu Hrvatske. Nasmijana kao i uvijek, olakšala nam je posao, premda zadnjih nekoliko tjedana, kako je sama istaknula, stalno govori isto. Prenosimo vam dojmove o prvenstvenim utrkama prve dame Prvenstva, o onome što joj se događa nakon prvenstva, njenom fakultetskom obrazovanju te kako izleda njen radni dan.

– Ida, kakve su bile emocije prije prve zlatne utrke?

– Dojmovi općenito s Prvenstva su predobri, u dogovoru s trenerom istrčala sam tih 6 utrka, a posebno draga bila mi je prva utrka na 100 metara s preponama jer sam s tom disciplinom krenula u atletici. Imala sam osjećaj da ću je osvojiti iako je utrka dosta zahtjevna. Nakon prve utrke samopouzdanje mi je raslo, a posebno bih istaknula i pomoć cura iz kluba, Lucije, Veronike i Katarine, koje su mi pomogle osvojiti dvije medalje u štafeti.

epodravina

– Je li bilo u cilju osvojiti zlatne medalje na svih 6 utrka?

– Bilo je, zaista sam htjela tih 6 medalja, a nakon treće utrke, 4×100, znala sam da ću ih osvojiti sve.

– Ovakav ogroman rezultat poticaj je za tvoje sportsko samopouzdanje.

– Da, ovo je moja zadnja godina natjecanja na mlađeseniorskom Prvenstvu Hrvatske i drago mi je da sam postigla ovakav rezultat te se nadam da će jedno vrijeme stajati nedodirljiv.

  • Kakva je bila konkurencija na Prvenstvu?

– U nekim utrkama je konkurencija bila jaka, a u nekima slabija. Tome je razlog i ljetni period kada se ne trenira toliko intenzivno koliko na proljeće.

  • Tko ti je najveća podrška?

– U prvom radu trener Drago Palčić, mama, tata i sestre koje moje rezultate dijele na fejsu i ostalim društvenim mrežama.

– Ove si godine imala čast nastupiti zajedno s vrhunskim atletičarkama na Hanžekovićevom memorijalu, u utrci na 400 metara s preponama.

– Tako je, to mi je bila najdraža utrka u karijeri, veliki miting s posebnom atmosferom i posebnim osjećajima – ipak sam se zagrijavala s velikim atletičatima koje inače gledam na televiziji. Mislila sam da neću imati tremu, ali to je bilo moguće izbjeći. No bez obzira na to, poseban je osjećaj nastupiti pred tolikim brojem ljudi, a među njima je bila i cijela moja obitelj koja mi je davala podršku.

– Prošli tjedan, zajedno s trenerom Palčićem, bila si gošća našeg župana Darka Korena. Kako si se osjećala?

– Bilo je jako lijepo. Trener i ja smo se iznenadili zbog poziva, bilo je neočekivano i jako lijepo.

– Za kraj, reci nam kako izgleda jedan dan u životu atletske prvakinje.

– Ujutro krećem s najvažnijim obrokom u danu, doručkom, onda odradim jutarnji trening, popodne ručak i odmor uz dobru knjigu ili materijale za učenje, kasnije opet trening, a navečer ostane vremena i za druženje s prijateljima.

Ida nam je rekla da joj je ovo divan period u životu jer radi ono što voli, a još je i u tome uspješna. Draga Ida, želimo ti da tako ostane tijekom cijele tvoje sportske karijere!

.