Prvoligaš pobijedio u Križevcima

Nogometni kup

Danas u 15:30 na Gradskom stadionu u Križevcima utakmicu Hrvatskoga nogometnog kupa odigrali su NK Radnik Križevci i NK Rijeka. Uvod u utakmicu bilo je druženje predstavništva uprave NK Rijeka i uprave NK Radnik Križevci u uredu gradonačelnika grada Križevaca Marija Rajna. Sastanku su, osim gradonačelnika i dogradonačelnika Marija Martinčevića, prisustvovali predstavnici uprave NK Križevci, Branislav Pengov i Vitomir Mijić, te predsjednik uprave križevačkog Radnika, generalnog sponzora kluba. Kako je i sam gradonačelnik rekao, uprava NK Rijeke stigla je u jakom sastavu na čelu s Damirom Miškovićem, predsjednikom kluba i jednim od najmoćnijih Hrvata. Prijem je bio tek uvod u cjelodnevno druženje koje je kulminiralo u 15 sati i 30 minuta utakmicom šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa.
Križevčani su na domaćem terenu doživjeli poraz, i to popriličan poraz od 9:0. Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 0:5, a strijelci pogodaka bili su Čolak (18, 30), Bušnja (35), Pavičić (40) i Čanađija (44). U drugom poluvremenu stijrlci su bili Bušnja (75), Čanađija (79), Čolak (87) i Čanađija (90`).

Brojke izgledaju strašno, ali uzmemo li u obzir činjenice da je Rijeka došla u svojem punom sastavu, izuzevši samo jednog prvotimca, i da se Križevci natječu u 4. HNL, a Rijeka u 1. HNL, mislim da se našim dečkima može progledati kroz prste. Ipak, može im se prigovoriti manjak motivacije pred oko 1000 ljudi koji su ih došli bodriti, kao i to što su svojeg golmana Danijela Vrbančića ostavljali na „streljani“ bez previše truda u obrani.

Dopredsjednik kluba NK Radnik Križevci istaknuo je na prijemu u uredu gradonačelnika da će Križevčani u Kupu navijati za Rijeku ako ona danas pobijedi. Prema tome, Rijeka je upravo dobila 20 tisuća novih navijača. (M. M.)

.
.
.
.
.