PU Koprivničko-križevačka

Dnevno izvješće

  REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA POLICIJSKA UPRAVA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA   Ured načelnika Broj: 511-06-01-179/272-2018 Koprivnica, 29. rujna 2018.

Dnevna informacija

za 28./29. rujna 2018. godine (od 7 do 7 sati)

Kriminalitet

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježeno je jedno kazneno djelo.

          Krađa

          U unazad  mjesec dana u Koprivnici u Svilarskoj ulici, nepoznati počinitelj je iz torbe u prostoru trgovine otuđio nakit oštetivši vlasnicu za više tisuća kuna. Policija traga za otuđenim nakitom i počiniteljem.

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježeno je pet  prometnih nesreća od čega jedna s ozlijeđenim osobama u kojoj su tri osobe lakše ozlijeđene i četiri prometne   nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama

Jučer, 28. rujna oko 19.25 sati u Križevcima u Zagrebačkoj ulici zbog nepropisnog mimoilaženja sudarili su se teretni i osobni automobil. Tri osobe su lakše ozlijeđene. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću bio je pod utjecajem alkohola od 1,88 promila i uhićen je.

Zbog obavljanja očevida od 19.25 do 21.22 sati za sav promet bila je zatvorena dionica državne ceste broj 41, Trg Sv. Florijana – raskrižje Zagrebačke ulice i Ulice Nikole Tesle, te se promet odvijao zaobilaznim pravcima kroz Ulice kralja Tomislava, Nikole Tesle, Branitelja hrvatske.

Prometne nesreće s materijalnom štetom

Jučer, 28. rujna oko, 7.40 sati u Koprivnici na raskrižju Ulica Miklinovec i braće Radića, zbog nepoštivanja prednosti prolaska sudarila su se dva automobila. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 0,57 promila.  

Jučer, 28. rujna, oko 09.10 sati u Koprivnici Ulici Hrvatske državnosti zbog neprilagođene brzine osobni automobil udario je u bicikl koji se kretao biciklističkom stazom.

Jučer, 28. rujna oko 19.10 sati u Kalinovcu u Kolodvorskoj ulici na prijelazu ceste preko željezničke pruge, za vrijeme kada su bili upaljeni zvučni i svjetlosni signali, traktor s prikolicom je udario u spuštajući polubranik. 

Jučer, 28. rujna oko 22.15 sati u Reki u Ulici Stjepana Radića zbog nepropisnog kretanja osobni automobil je sletio van kolnika. Vozač je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,25 promila.

Javni red i mir

U protekla 24 sata na području Policijske uprave nisu zabilježeni prekršaji narušavanja javnog reda i mira.

Ostali događaj

Obavijesti

Najava pojačanog nadzora prometa

Kako bi se tijekom predstojećeg vikenda spriječilo činjenje prometnih prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu na cestama, Policijska uprava koprivničko-križevačka će tijekom cijelog vikenda provoditi pojačani nadzor prometa.

Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom posebna pozornost će se posvetiti nadzoru brzine kretanja, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica, nadzoru pravilnog korištenja mobitela, nadzoru mladih vozača, povratnika, vozača mopeda i motocikala.

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Sve sudionike u prometu pozivamo na povećan oprez, poštivanje prometnih pravila i znakova, ali i međusobno uvažavanje.

Svim vozačima savjetujemo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, kako ne bi dovodili u opasnost sebe ali i druge sudionike u prometu. Vozačima koji imaju namjeru konzumacije alkoholnih pića, savjetujemo da  koriste usluge javnog prijevoza ili taksi-vozila odnosno da zamole osobu koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije konzumirala alkoholna pića da upravlja vozilom.

Za poseban oprez i poštivanje svih prometnih propisa zasebno molimo mlade vozače i vozače starije životne dobi. Podsjećamo na ograničenja u vezi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola odnosno da je za njih dozvoljena koncentracija alkohola od 0,00 promila, na nužnost poštivanja ograničenja brzina kretanja u naselju i van naselja, te povećan oprez prilikom pretjecanja i vršenja radnji vozilom u prometu.

Vozače motocikala molimo da poštuju prometne propise, te da oni, i putnici koje prevoze, uvijek koriste pravilno pričvršćene homologirane zaštitne kacige, te da ne vrše preinake svojih vozila u cilju pojačavanja buke motora.

Vozači i svi putnici u motornim vozilima dužni su koristiti sigurnosni pojas. Djecu u automobilima treba prevoziti na stražnjim sjedalima uz obvezno korištenje sigurnosnih pojaseva i dječjih autosjedalica.

Na pješake, vozače bicikala i vozače svih vrsta motornih vozila apeliramo da za vrijeme sudjelovanja u prometu ne koriste mobitel i slične uređaje koji odvlače pozornost i pridonose događanju prometnih nesreća.