Zašto mi se cesta ljulja…

Kreće brza cesta prema Koprivnici ili mogu li Hrg i Lacković ucjenom do brze ceste

U naslovu HDS-ova priopćenja od neki dan: Sređujemo brzu cestu, a ne brze mirovine, krije se čudo nad čudima, a to je da ukoliko bi se političari naše županije ujedinili i zajedničkim snagama lobirali, brza cesta bi krenula prema Koprivnici ili ona prema njoj.

No jeli istina da puno toga ovisi o držanju za riječ jednog političara. Koje li ironije, držati za riječ političara ili političare općenito, jer danas se ne možemo sjetiti primjera da ljudi drže svoju riječ.

Glavni likovi ove priče su saborski zastupnici Branko Hrg i Mladen Mađer.

Zato smo zamolili za izjavu i jednog i drugog.

”Da se mene pita brza cesta bi već bila izgrađena. Mene zanima hoće li Branko Hrg podržati proračun ako se u njemu ne nađe brza cesta od Križevaca do Koprivnice? On je dio vladajućih, o njima sve ovisi, a ne o meni. Gospodin Hrg mogao bi uvjetovati svojom rukom, već je pokazao da HDS ima smisla za trgovanje. Podsjetit ću još jednom da je nedavno  novigradski općinski vijećnik Željko Vuljak napustio HSS i prešao u Hrvatsku demokršćansku stranku. Ako se ne radi o trgovini, ponovno ga pozivam da vrati mandat HSS-u.”


Mladen Mađer saborski zastupnik HSS-a
Kreće brza cesta prema Koprivnici ili mogu li Hrg i Lacković ucjenom do brze ceste

Brza cesta do Križevaca izborena je kao dio zajedničkog projekta nazvanog” Podravski ipsilon”, što je značilo gradnju ceste od Cugovca prema Koprivnici i Bjelovaru, po modelu “metar za metar”. Po tom modelu izgrađena je dionica do Križevaca, odnosno do Farkaševca.

Stiče se dojam da se danas preferira krak prema Bjelovaru i Virovitici dok se za dionicu od Križevaca ne zalaže dovoljno.
Iz tih razloga, nakon što smo osnovali podružnicu HDS-a Koprivničko-križevačke županije, pokrenuli smo aktivnosti na okupljanju svih političkih čimbenika kako bi zajedničkim snagama izborili nastavak gradnje brze ceste prema Koprivnici.

Ukoliko se u narednih nekoliko narednih dana ne organizira takav sastanak na razini županije Podružnica HDS-a i ja kao saborski zastupnik sazvat ćemo isti.
Cesta nema alternativu i zbog toga pozivamo sve koji mogu doprinjeti nastavku gradnje na zajedničko djelovanje!

Branko Hrg saborski zastupnik HDS-a