Dječji tjedan

Grad Križevci

I ove godine bogat program povodom Dječjeg tjedna
Grad Križevci i ove će godine u prvom tjednu mjeseca listopada brojnim događanjima za djecu i s djecom obilježiti Dječji tjedan.
Grad Križevci, Gradska knjižnica „Franjo Marković“, Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci, Centar za socijalnu skrb, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, doktorice Jelena Princip i Tatjana Relić Niemčić, udruge K.V.A.R.K. i Vrtuljak, Zajednica športskih udruga Križevci, Međunarodna mreža sportskih djelatnika Sportmeet, Društvo športske rekreacije Križevci i dramsko-scenska družina Kolibrići pripremili su bogat program.
Dječji tjedan započet će okupljanjem djece vrtićke, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi na Strossmayerovom trgu u ponedjeljak, 1. listopada s početkom u 12,00 sati kada će zajedno s gradonačelnikom Marijom Rajnom izreći moto Dječjeg tjedna „Ljubav djeci prije svega“.
Kroz tjedan će se održati pričaonice, predavanje o sprečavanju nesreća kod djece rane i predškolske dobi, predstavljanje knjige pjesama Elene Stelle Buzina „Pogled u budućnost“, potom brojne radionice, druženje udomitelja i djece, premjerna izvedba dramsko-scenske družine Kolibrići predstave „Heidi“ te mnoga druga događanja.
Dječji tjedan imat će i sportsku notu pa tako u petak u 16,00 sati na Strossmayerovom trgu Zajednica športskih udruga Križevci i Međunarodna mreža sportskih djelatnika Sportmeet organiziraju animaciju djece vrtićke dobi i učenika nižih razreda osnovnih škola.
U subotu, 6. listopada s početkom u 10,00 sati održat će se drugo izdanje natjecanja „Najbolji tim u gradu“ u kojem zajedno sudjeluje roditelj s djetetom i to u disciplinama poput bacanja loptice, skakanja u vreći te trčanja preko prepreka. Cilj natjecanja je zajedničko provođenje vremena roditelja i djece na otvorenom, a kao i prošle godine za sve sudionike bit će osigurana osvježenja i medalje.
Dječji tjedan završit će Festivalom ludorije u organizaciji Udruge K.V.A.R.K. koji će se održati u nedjelju, 7. listopada s početkom u 11,00 sati na Nemčićevom trgu. Djeca će moći uživati u predstavi „Ples i fantazija“ križevačke žonglerske skupine „KUFER“ i dati svoj doprinos vremenskoj kapsuli – mjesto na kojem će djeca imati prilike napisati kako vide Križevce za 10 godina, a koja će se na kraju Festivala uručiti gradonačelniku Mariju Rajnu.
U sklopu Festivala ludorije održat će se i zabavne interaktivne igre za djecu, te radionica žongliranja kao i oslikavanje lica.
Ovim putem pozivamo djecu i njihove roditelje da nam se pridruže u obilježavanju Dječjeg tjedna i da se uključe u bogat program.
Detaljan program možete vidjeti na stranici www.krizevci.hr .
Dječji tjedan već tridesetak godina organizira Savez društva Naša djeca hrvatske u suradnji s društvima naša djeca u gradovima i općinama te koordinacijskim odborima Akcije Gradovi i općine – prijatelji djece.
U privitku je program!
S poštovanjem!