ESPORT: Luka Črneli osvojio turnir u Sloveniji

Najbolji Hearthstone igrač

Proteklog je vikenda u Sloveniji održan T-2 Epicenter LaN 17, svojevrsni gaming sajam na kojemu su održana i natjecanja u mnogim Esport naslovima. Ekipe i igrači natjecali su se u igricama poput League of Legends, CS:GO, Fortnite te Hearthstone. Upravo je turnir u posljednjoj igrici osvojio Križevčanin Luka Črneli, nadimka Lavvek.

Od svih naslova, Hearthstone je imao najjaču konkurenciju. Natjecala su se 20 igrača od kojih je jedan iz Srbije (Djuka93 – Crvena zvezda Esport), četiri iz Hrvatske (Lavvek – Crown Gaming, HurricaneBzz, nuke i Grimmjow – Zagreb 360 Gaming) te ostatak iz Slovenije. U finalu je od Lavveka poražen nuke iz Zagreb 360 Gaminga, tim za koje vrijedi spomenuti da su potpuno dominirali u svim igricama.

Črneli koji je zadovoljan organizacijom i samim sajmom u Sloveniji ima sadržajan studeni pred sobom. Naime 10.11. su završne kvalifikacije A1 Adria Lige, dok se završnica igra 25.11. u sklopu Reboot Infogamer sajma u Zagrebu. Pet dana nakon Zagreba putuje u Beograd na Gamescon sajam gdje brani prošlogodišnju titulu. Luki čestitamo na postignuću, ali želimo i sreću u budućim natjecanjima!

Vedran Vlahović