Gradonačelnik održao prijem za učenike

Ured gradonačelnika

Povodom Dječjeg tjedna gradonačelnik Mario Rajn održao je prijem za predstavnike učenika svih osnovnih i srednjih škola s područja Križevaca.
Na početku prijema gradonačelnik je učenike upoznao s Akcijom „Grad Križevci – prijatelj djece“ i predstavio brojne aktivnosti koje su u proteklih godinu dana provedene s djecom i za djecu.
Učenici su na prijemu postavljali brojna pitanja, a neka od njih bila su vezana uz rekonstrukciju atletske staze, obnovu dječjeg igrališta u Ulici Krunoslava Heruca i izgradnju nove sportske dvorane. Gradonačelnik ih je informirao da je projekt obnove atletske staze spreman te se čeka objava natječaja na koji će se ovaj projekt prijaviti za financiranje. Najavio je i obnovu dječjeg igrališta u Ulici Krunoslava Heruca te istaknuo kako se trenutno razmatra model po kojem bi se napravila nova sportska dvorana.
Učenici su predstavili i neke ideje poput pokretanja učeničkog servisa ili pokretanja portala za mlade, a gradonačelnik je pohvalio ove ideje i istaknuo kako će podržati njihovu provedbu.
Također ih je pozvao da se uključe u rad Dječjeg gradskog vijeća i daju svoj doprinos realizaciji projekata od važnosti za djecu.