Gradonačelnik u Sarajevu predstavio projekt Križevački sunčani krovovi

Na poziv Regionalnog centra za obrazovanje i informiranje iz održivog razvoja za jugoistočnu Europu, gradonačelnik Mario Rajn i zamjenik Danijel Šaško sudjelovali su na Prvoj crowdfunding konferenciji o održivoj energiji u Bosni i Hercegovini koja je održana 24. listopada u Sarajevu.

Fokus konferencije bio je na modelima financiranja projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije korištenjem modela grupnog financiranja te promovirati grupno financiranje za inicijative građanske energije.

Gradonačelnik Mario Rajn je u ime Grada Križevaca sudjelovao u panelu pod nazivom “Energija u rukama građana” te je prisutnima predstavio projekt Križevački sunčani krovovi podijelivši svoja iskustva s prvim modelom grupnog financiranja obnovljivih izvora u Hrvatskoj.

Uz gradonačelnika, koji je pozvan da prezentira Križevce kao primjer dobre prakse, o temi su govorili i domaćin Vedad Suljić iz REIC-a (Regionalnog centra za obrazovanje i informiranje iz održivog razvoja za jugoistočnu Europu), Hamid Mehinović iz njemačkog GIZ-a (The Deutsche GesellschaftfürInternationaleZusammenarbeit) te Zoran Kordić iz hrvatskog ZEZ-a (Zelena energetska zadruga).