KALNIK, GRAD KRALJEVA

Kalnik će predstavljati Hrvatsku u Španjolskoj

U današnjoj radijskoj emisiji ,,Novi Kalnik podno Starog grada“ razgovarali smo s načelnikom Općine Kalnik Mladenom Kešerom koji nas je iznenadio novostima. Kako je već poznato da je općina Kalnik povukla dosta novaca za projekte iz europskih fondova, uopće se ne čudimo ovoj vijesti. Riječ je o jednom velikom projektu, u kojem sudjeluje 19 zemalja svijeta, a kojem je cilj da se upoznaju općine i gradovi te stvore jednu mrežu suradnje kako u sadašnjosti tako i za budućnost. 

 Od 29. studenog. 2018 .godine pa do 02. prosinca. 2019. godine Općina Kalnik će sudjelovati na projektu  “Aktivni dijalog o kulturnoj baštini za budućnost Europe – Futur @,,

Održat će se i radionica ,,Digitalna kulturna baština“ .

Digitalizacija prevodi sve te oblike u elektroničku formu tj. virtualnu sferu ili možemo reći da digitalizacija stvara i čini ono što se u literaturi naziva novi medij. Ustvari, možemo vidjeti stvari kakve su nekad bile kroz virtualni svijet, što golim okom ne možemo.

Uz mnoge zemlje koje će također sudjelovati na radionicama i sjednicama, moramo priznati da je vrlo fascinantno i pohvalno kako je i naš Kalnik upao u ovaj projekt.  U projektu će sudjelovati Mađarska, Slovačka, Malta, Latvija, Litva, Estonija, Rumunjska, Grčka, Italija, i općine i gradovi iz Španjolske te mnogi drugi.

,,Cilj mojoj administraciji je Europi predstaviti KALNIK GRAD KRALJEVA , pratite me i dajte mi pozitivne energije, pred nama je veliki posao“ poručio je načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer.