Književni susret s Damirom Karakašem

Kritika ga hvali, publika preporučuje

U Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” u petak navečer održan je susret s književnikom Damirom Karakašem. Rođen je u selu Plašćica kod Brinja u Lici. U Zagrebu je studirao agronomiju, pravo, novinarstvo, a nekoliko je godina radio i kao novinar Crne kronike Večernjeg lista u Splitu. Od 2001. živi u Bordeauxu u Francuskoj, a od 2002. do 2007. u Parizu gdje se uzdržava sviranjem harmonike. U Parizu na Novoj Sorboni studira i francuski jezik, izvodi performanse te izlaže konceptualne radove. Živi u Zagrebu.
Roman Damira Karakaša “Sjećanje šume” dobio je brojne pohvale i nagrade. Poznato je djelo “Kino Lika” – zbirka priča prema kojoj je snimljen nagrađivani film “Kino Lika” Dalibora Matanića i druga djela. Damira Karakaša kritika hvali, publika njegova djela kupuje, posuđuje i preporučuje, a sam pisac se predstavio križevačkoj publici koja je uživala u razgovoru s književnikom, predstavljanju njegovog života, Like i napisanih djela.
Multimedijska dvorana u križevačkoj knjižnici ovom je prilikom bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Tako trebalo biti i za vrijeme održavanja drugih kulturnih događaja. Ima ih puno i svaki je zanimljiv i vrijedan na svoj način. Samo treba doći i uživati.