Križevčanka Jadranka Dugina Vrhovec kreirala je i patentirala jod

Direktorica i vlasnica tvrtke JadroMel j.d.o.o.

Već je svima poznato ime Jadranka Vrhovec Dugina, ali ja sam odlučila napisati članak o njoj i njenom proizvodu, upravo zato što je izvrstan. Neko vrijeme sam i sama pila otopinu i bila sam puna energije, kosa mi je bila sjajna, ten blistav, a stresa je bilo puno manje. Valjalo bi ponoviti. 
Po struci je modna dizajnerica i stilistica i to je zanimanje kojim se davno željela baviti, no kasnije je stekla zvanje upravne pravnice. Uvijek je bila željna novih znanja, pa je tako, u jednom dijelu života dok je bila nezaposlena, pohađala i brojne edukacije, kako bi proširila svoje poslovne vještine. Jadranka Dugina Vrhovec danas je direktorica i vlasnica tvrtke JadroMel j.d.o.o.

Ušli smo u doba kada se prehladimo čak nekoliko puta, ulovimo neku gripu ili virozu. Čim padnu temperature pada i naš imunitet, naravno kada još nadodamo i stres na poslu, pogotovo nakon ljetne pauze ili preopterećenosti poslom i ostalim stvarima, još se bolje iscrpimo. Mnogi ne znaju da bi u ovom periodu godine trebali unositi više vitamina, pogotovo vitamina C, zato što pomaže u jačanju imuniteta.  Kod uzimanja, vitamin C mora se fizički odvojiti 2 sata od joda. Za imunitet je najbitniji jod jer ubija parazite, viruse, bakterije, gljivice, zapravo uzročnike pada imuniteta.

Jadrankina otopina prvi je hrvatski proizvod koji je Jadranka Dugina Vrhovec kreirala i patentirala u svome domu, najprije zbog same sebe, a onda i da pomogne ljudima diljem svijeta. Kako joj je u 26. godini života otkriven Hashimoto, a istu bolest imala je i njena majka koja se dugo borila s teškom bolešću, Jadranka je odlučila uzeti svoj život i svoje zdravlje u svoje ruke bez ikakvih liječenja koje sprječavaju simptome, a ne samu bolest. Nakon nekog vremena bacila se na čitanje o jodu i njegovoj ljekovitosti, a naučila je sve iz literature koju je proučavala na temu joda i istraživanja koje je radio jedan od najboljih endokrinologa na svijetu. Pročitala je sve dostupne alternativne knjige koje je pronašla u knjižnici, na internetu i strane knjige na engleskom jeziku koje je naručivala. 
Ljekovito djelovanje joda poznato je još od davnina, a upravo ova otopina joda je i moj izbor zbog toga što je prirodni nadomjestak joda u organizmu. Ne bih pisala ovaj članak da nisam probala ovu fantastičnu otopinu. Nikada ne bih napisala nešto što ne mislim jer mi etika novinarstva a i sama etika općenito ne bi dopustila. 
Jod je neophodan za zdravlje prostate, dojke, jajnika, a posebno žlijezde štitnjače. Što mislite zašto smo zdraviji kad smo na moru? Pa more je puno soli, a morska sol je puna joda. Nedostatak joda dovodi do povećanog rizika od raka štitnjače kod žena u dojke … 5 kapljica joda dnevno (razrijeđena u vodi ili soku), prema izjavama nekih liječnika eliminira prvu fazu razvoja raka i ubije abnormalne stanice koje cirkuliraju kroz tijelo. Naša Križevčanka nedavno je pohađala i školu u Beogradu gdje je položila za doktora prirodne medicine i savjetovanje na području joda, a preostala 2 ispita da službeno učvrsti struku će položiti u Americi do kraja godine.
Jadrankina otopina postala je vodeći proizvod kao lijek u svijetu, za apsolutno sve, od povećanja energije do smanjenja cista, čak i do nestanka nekih bolesti, a nedavno je i postavljen i veliki plakat u Križevcima koji predstavlja našu Križevčanku Jadranku i Jadrankinu otopinu. Bitno je da netko brine za svijet. Bravo Jadranka! (š.v)

.