Osme večeri udaraljkaša u Križevcima

Nastupio I.N.K. EXPERIMENT

U organizaciji Glazbene škole “Alberta Štrige” i Udruge P.O.I.N.T. u Križevcima se do nedjelje održavaju Osme večeri udaraljkaša. Nastale su 2011. godine s ciljem promoviranja hrvatske i strane udaraljkaške scene. Osim eminentnih solista udaraljkaša u Hrvatskoj i šire, koncertima se predstavljaju i udaraljkaški ansambli i sastavi, mladi talentirani studenti na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te učenici srednjih i osnovnih škola iz cijele Hrvatske izvodeći klasični i popularan udaraljkaški repertoar.
U velikoj dvorani Hrvatskog doma u petak navečer nastupili su gosti iz Hrvatske i Slovenije I.N.K EXPERIMENT – dinamičan i kreativan udaraljkaški duo, zainteresiran kako za klasičnu glazbu, tako i za nove stilove i suradnju sa skladateljima i umjetnicima različitih profila. Duo je aktivan od 2014. godine te, nastupa na brojnim međunarodnim i domaćim festivalima. Čine ga Ivana Kuljerić Bilić koja je međunarodni priznati virtuoz na marimbi i svestrana udaraljkašica, te Nikola Krbanjević, podjednako aktivan u raznovrsnim glazbenim stilovima – suvremenom rocku, ali i tradicionalnom idiomu.
U subotu od 18 sati slijedi nastup Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba i škole domaćina – Glazbene škole “Alberta Štrige” Križevci u Koncertnoj dvorani Glazbene škole.
U nedjelju u 19 sati u Koncertnoj dvorani Glazbene škole nastupa Davor Maraus i udaraljkaški ansambl PAMAS iz Bosne i Hercegovine. Za ljubitelje glazbe ovo je prilika za uživanja u večerima udaraljkaša.