Raskid koalicije sa HNS-om i HSU-om

U Koprivnici je održana konferencija za medije predsjednika županijskih organizacija stranaka potpisnika koalicijskog sporazuma. Tema konferencije bila je obraćanje medijima nakon sastanka koalicijskih partnera : SDP-HSS-HL-HSU-HNS, temeljem Sporazuma o izbornoj suradnji na lokalnim izborima te zajedničkom upravljanju Koprivničko-križevačkom županijom.
Riječ je bila o koalicijskom sporazumu koji je potpisan između pet stranaka povodom lokalnih izbora. Kako je u svom obraćanju rekao predsjednik Županijskog SDP-a Mladen Kešer, došlo je do neodržavanja onoga što je potpisano od strane HNS-a i HSU-a, a kad nešto potpišeš, iza toga moraš stajati, istakao je Kešer.
-” Koalicijski sporazum koji smo napravili sadržavao je programska pitanja koja su ključna za život građana u Koprivničko-križevačkoj županiji. Kad su izbori završili , zaboravili su što su potpisali. Dogovor je bio da se na današnjem sastanku pojave svi i da nastavimo s radom koalicije, međutim kaže se, koga nema – bez toga se može i bez toga se mora. S današnjim danom raskidamo sve odnose sa HNS-om i HSU-om, osobito zato jer su oni iznevjerili svoje birače” – kazao je Mladen Kešer na konferenciji za medije.