Rijeke Hrvatske – multimedijsko predavanje Gorana Šafareka

Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci, Udruga P.O.I.N.T. i Pinklecfest
Srdačno pozivaju na multimedijsko predavanje
Rijeke Hrvatske Gorana Šafareka
u utorak, 6. studenoga 2018., u 19 sati
u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci.

“Goran Šafarek rođen je 1977. u Koprivnici gdje je završio osnovnu školu i opću gimnaziju. Diplomirao je na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Sada radi kao samostalni biolog, publicist, fotograf i snimatelj.
Sudjelovao je na brojnim projektima poput projekta UNDP-a na restauraciji močvarnih staništa uz rijeku Dravu, na predloženom projektu UNESCO-vog Biosfernog rezervata Drava-Mura te na biološkoj inventarizaciji uz rijeku Dravu pod vodstvom Svjetskog fonda za zaštitu prirode (WWF), RiverWatch. 
Radio je na više projekata povezanih s turizmom i održivim razvojem uz rijeku Dravu – izrada biciklističkih staza, poučnih staza, brošura, kasnije na razvoju turizma promatranja ptica. Radi na razvoju ekološkog turizma i turizma promatranja ptica. Radio je na projektu UNDP-a (COAST program) na zaštititi i održivom razvoju muljevito-pjeskovitih staništa Zadarske županije. Pokrenuo je edukativno-promotivni projekt Rijeke Hrvatske www.crorivers.com . Bio je sudionik više znanstvenih ekspedicija.
Jutarnji list stavio ga je na listu na listu “100 ljudi koji su učinili hrvatsku boljom”. … dobitnik je medalje grada koprivnice za sveukupni doprinos promicanju vrijednosti prirode u svrhu održivog razvoja.”